Doğrudan Borçlandırma Sistemi ile Bayi Tahsilat Garantili Satışlar

E-DBS
17-09-2022
5 dk Okuma
Doğrudan Borçlandırma Sistemi ile Bayi Tahsilat Garantili Satışlar

Firmaların, sürekli mal ve hizmet alışverişinde bulundukları bayileri ile bankacılık ilişkileri genellikle periyodik olarak tekrarlanan süreçlerden ibarettir. Doğrudan Borçlandırma Sistemi; firmaların, bayileriyle olan ticari ilişkilerinden doğan alacak -takibini kolaylaştırmak ve tahsilatları garantili hale getirmek adına geliştirilen finansal ürünlerden biridir.

Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS) sayesinde, bayiler ana firmadan aldığı faturalı mal ve hizmetler karşılığında yapacakları ödemeleri yine ana firmaya özel olarak tahsis edilen kredi limitlerinden gerçekleştirebiliyor. Ana firmalar da bayilerin çalıştığı bankalar tarafından sadece kendilerine tanımlanan DBS kredi limitleri kapsamında günü gelen alacaklarını sorunsuz bir şekilde tahsil edebiliyor. Böylece bayiler ana firmaya olan ödemelerinde, bakiye sorunu, limit yetersizliği kaynaklı muhtemel gecikme ve ödenememe durumları yaşanmasının önüne geçebiliyor. Ana firmalar ise DBS sayesinde günü gelmemiş alacaklarını da garanti ederek nakit akışını ve dengesini kolayca tesis edebiliyor.

E-dbs ile Farklı Bankalardaki Süreçleri Tek Ekrandan Yönetin

Eçözüm tarafından geliştirilen bir Açık Bankacılık ürünü olan E-dbs, işletmelerin bayileri ve müşterileriyle arasındaki DBS işlemlerinde birden çok bankayı tek bir platformdan kontrol edilebilmesini sağlıyor. Sisteme otomatik ya da manuel olarak fatura yükleyebilen firmalar, bayilerden yapılacak olan tahsilatlarda kullanılacak olan bakiyeleri ve kredili limitleri anlık olarak görüntülenebiliyor. Bu sayede ana firmalar, bayileri ve müşterilerinin satış fırsatlarını, bakiye ve limit kontrolünü önceden yapabiliyor. Firmalar, nakit akışını destekleyecek olan tahsilat garantili yeni satış potansiyellerini görebilmesine yardımcı oluyor.

ERP/Muhasebe Sistemi Entegrasyonu ile Tahsilatlarınızı Muhasebeleştirin!

DBS süreçlerini yönetilmesini kolaylaştıran ve hızlandıran E-dbs, yine sistemdeki gerçekleşen tahsilatların bilgilerini anlık olarak ERP ve muhasebe programlarıyla paylaşarak muhasebe sürecini otomatik hale getiriyor. Bu sayede fatura girişleri nedeniyle yaşanabilecek olan zaman kaybı ve iş gücünden tasarruf edebilen firmalar muhasebelerindeki hatalı işlem sorununu da en aza indiriyor. Ayrıca ERP entegrasyonu ile uygulamalarınızdan DBS faturalarınızı otomatik olarak yükleyen e-dbs, tahsilatlarınızın takip sürecini kolaylaştırır. Sisteme otomatik olarak yüklenmesinin yanı sıra ERP uygulamalarınızdaki verileri de eş zamanlı olarak güncelleyen e-dbs ile finansal yönetim süreçlerinizi daha etkin hale getirebilirsiniz.

Çek/Senet ve Açık Hesap Tahsilat Risklerinden Kurtulun

Türkiye’deki iş hayatında yıllardır yaygın olarak kullanılan çek/senet, açık hesap gibi uygulamalara alternatif bir bankacılık ürünü olan DBS, bu kanallardaki tahsilat risklerini

ortadan kaldırabiliyor. Firmaların, bayilerinden ve müşterilerinden ileri tarihli tahsilatlarını garanti altına alan DBS, çek ve senetlerin ödenmeme ihtimaline karşın daha güvenilir bir ürün olarak dikkat çekiyor. Ayrıca çek ve senetlerin fiziki olarak taşınması nedeniyle doğan operasyonel iş yükünden de sıyrılabilirsiniz.

Blog Yazılarını Kaçırma!

Sizde e-mail adresinizi paylaşarak, blog yazılarımızdan anında haberdar olun.

Diğer Yazılar

Diğer Blog Yazılarını İnceleyin

Netahsilat
Küçük İşletmeler İçin FinTech Çözümleri
Küçük İşletmeler İçin FinTe...

KOBİ'ler için fintech çözümleri, iş süreçlerini kolaylaştırarak maliyet tasarrufu ve verimlilik sağlarken, doğru...

2024-12-05

NAP360 (Nakit Akış Platformu)
Akıllı öğrenme ile Finansal Analiz
Akıllı öğrenme ile Finansal...

Akıllı öğrenme finansal analiz süreçlerine yenilikçi bir bakış açısı getiriyor. Peki, akıllı öğrenme nedir ve ne...

2024-12-05

Netahsilat
Elektronik Fatura (E-Arşiv) Sistemlerindeki Son Gelişmeler
Elektronik Fatura (E-Arşiv)...

Dijitalleşme, şirketlerin iş süreçlerini hızlandıran ve optimize eden birçok yeniliği de beraberinde getirdi. El...

2024-10-30