Açık bankacılık ürünü NetEkstre’de yılın üçüncü çeyreğinde işlenerek raporlanan hesap hareketi sayısı 7 milyonu aştı.
Finrota'nın açık bankacılık ürünü NetEkstre'nin 2023 yılının üçüncü çeyreğinde raporlanan işlem adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 arttı. Böylece NetEkstre’nin hesap hareketi sayısı 7 milyonu aştı ve müşterilerine 350 bin saatlik kaynak tasarrufu sağladı.
Tek ekranda farklı banka hareketlerini yönetme fırsatı sunan ve en çok tercih edilen açık bankacılık ürünü NetEkstre, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde de işlem hacmini artırdı. NetEkstre'nin toplam işlem adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 7 milyonu aştı. NetEkstre ürününü kullanan firma sayısı ise yüzde 20 artış gösterdi.
Yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşen verilere göre NetEkstre 7 milyondan fazla hesap hareketini sınıflandırarak raporladı. NetEkstre kullanıcıları, müşterilerinin muhasebe işlemlerinde 350 bin saatten fazla tasarruf sağladı. Sisteme entegre hesap banka sayısı 29, kart banka sayısı 3, desteklenen ERP sayısı ise 22 oldu.
NetEkstre ile şirket kredi kartları tek ekranda
NetEkstre, İş Bankası, Yapı Kredi ve Denizbank ile entergrasyonlarını tamamlayarak tüm banka hesaplarını tek ekrandan yönetebilmenin yanı sıra şirket kredi kartlarının da tek ekrandan görüntülenmesini sağlıyor. NetEkstre, yıl sonuna kadar ise daha fazla bankanın şirket kartlarının takibini müşterilere sunabilmeyi hedefliyor.
Posrapor’da işlenerek raporlanan kart hareketi 3 milyonu aştı
Finrota'nın Açık Bankacılık hizmetleri arasında bulunan raporlama sistemi Posrapor'da işlenerek raporlanan kart hareketi yılın üçüncü çeyreğinde de artmaya devam etti. Raporlanan kart hareketi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterdi. Detaylı rapor fırsatı sunan ve farklı banka ve ödeme kuruluşlarına ait işlemleri ortak veri tabanında kolaylıkla gösteren Posrapor, aynı zamanda komisyon değişimi, vade ve blokeli çalışan tarih ve tutar bilgilerinin takibini mümkün kılarak nakit akışını yönetmeye yardım ediyor.
E-DBS ürünüyle tahsile gönderilen fatura tutarı 2,28 milyar TL ile rekor kırdı
Firmalara finansal avantajlar sağlayan nakit yönetim sistemi E-DBS (Elektronik Doğrudan Borçlandırma Sistemi), 2023 yılının üçüncü çeyreğinde de yüksek performans göstermeye devam etti. Bu dönemde E-DBS ürünüyle tahsile gönderilen fatura tutarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artarak 2,28 milyar TL oldu. E-DBS ürününü kullanan firma sayısı ise yüzde 50 artış gösterdi. Geniş müşteri ağı ya da bayisi bulunan firmalar E-DBS sistemiyle yapılan mal ve hizmet satışlarında fatura tahsilatlarını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Doğrudan borçlandırma sistemi ile farklı bankalardaki işlemleri tek panel üzerinden yönetebilme fırsatı sunan E-DBS’den faydalanan firmalar, faturalarının tahsilatı için talimatlar oluşturabiliyor ve limitlerini takip edebiliyor.
TÖS ile transfer süreçlerinde avantajlı çalışma
Finrota'nın hızlı büyüyen ürünlerinden biri olan TÖS’ün (Toplu Ödeme Sistemi) de transfer hacmi büyümeye devam ediyor. TÖS kullanılarak gerçekleştirilen para transferi tutarı yılın üçüncü çeyreğinde 5 milyonu aştı.
Transfer süreçlerinde avantajlı çalışma olanağı sunan TÖS; toplu para transferi işlemleri, EFT, havale, SWIFT, ithalat ödemesi gibi birçok işlem kolaylıkla yapabiliyor, ERP programlarıyla entegre olarak borçların muhasebe programından otomatik çekilerek ödeme girilmesini ve ödenen kayıtların işlenmesini sağlıyor. Bankalarla da entegre çalışan TÖS, finans ve muhasebe çalışanları ile yöneticilerin farklı araçlara yönelmelerine gerek kalmadan, tüm işlemleri tek portal üzerinden yönetme imkânı sağlıyor. Fintek sektörüne değer katan TÖS, yenilikçi özellikleriyle firmaların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.
“NetEkstre’yi tercih eden firma sayısı yüzde 20 arttı”
NetEkstre’nin yılın üçüncü çeyreğinde de büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “NetEkstre’de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre işlem adedinde yüzde 30’luk bir artış yakaladık. NetEkstre’yi tercih eden firma sayısı ise yüzde 20 artış gösterdi. Önümüzdeki süreçte bu oranı çok daha yukarılara taşıyacağız. Günümüzde, açık bankacılık uygulamalarının en büyük gelişme kaydettiği alanların başında ödeme ve tahsilat işlemleri geliyor. Bu alanlardaki gelişmeler açık bankacılığın gelişimine ışık tutar nitelikte. Finrota olarak, uzaktan yapılan ödemeleri daha basit ve güvenli hale getiren modern ve kapsamlı ürün yelpazemizle müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Farklı bankalarla entegrasyonlarımızı gerçekleştirerek daha fazla bankanın hesap ve şirket kartlarının takibini müşterilerimize sunacağız. Müşterilerimizin ihtiyaç duydukları alanlarda hizmet kalitemizi artırmak için çalışmaya ve müşterilerimizin finansal teknolojideki rotalarını oluşturmaya devam edeceğiz.”