KOBİ'lere Tasarruf Sağlayan Finansal Çözümler

Netahsilat
15-06-2023
5 dk Okuma
KOBİ'lere Tasarruf Sağlayan Finansal Çözümler

Ülkemizde ticari hayatın baş aktörleri arasında KOBİ'ler yer alıyor. İşletmelerin çok büyük bir bölümünü oluşturan KOBİ'ler; üretimden ihracata, ekonomik büyümeden istihdama varıncaya kadar ülke ekonomisine önemli katkılar sunuyor. KOBİ'ler küresel ve ulusal ekonomilerin en önemli parçası olarak faaliyetlerine devam ederken gerek yasal mevzuatlarla, gerekse devlet politikaları ile destekleniyor ancak son yıllarda KOBİ'ler için en önemli destek teknolojiden geliyor. 

Hayatımızın her alanında yenilikler ve köklü değişimleri beraberinde getiren dijitalleşme, iş yaşantısında da birçok şeyi değiştiriyor. Bu değişim kimi zaman geleneksel yöntemlerin dijital dünyaya taşınmasıyla kimi zaman da yeni ihtiyaçlara sunulan dijital çözümler olarak karşımıza çıkıyor. 

KOBİ’ler için Zaman ve Emek Tasarrufu Sağlayan Çözümler

Holdingler, büyük işletmeler gibi devasa organizasyonlar için çözümler üreten finansal teknolojiler ekosistemi, KOBİ'lerin de ticari hayatına da fazlasıyla dokunuyor. Genellikle işletme yönetimlerinde sınırlı sayıda personel ile hızlı hareket etmek zorunda olan KOBİ’ler için iş gücü ve zamanın verimli kullanılması büyük önem taşıyor. Dijitalleşmenin sunduğu olanakları sonuna kadar kullanan işletmelerin, fark yaratmasını sağlayan hususların temelinde de zaman ve emek tasarrufu yer alıyor. 

Büyük şirketlere göre daha hızlı harekete geçebilen ve anlık kararların anında uygulamaya geçebildiği KOBİ'lerin hayatını kolaylaştıran en büyük dijital çözümler olarak Açık Bankacılık ve online ödeme yöntemleri, farklı departmanların hizmetine sunulan ERP yazılımlarını sayabiliriz. 

Tüm Bankacılık İşlemleri Tek Bir Ekranda

KOBİ’ler, iş hayatının bir gerekliliği olarak birçok banka ile çalışmak durumundadır ancak çalışılan her banka ve açılan her hesabın ayrı ayrı yönetilebilmesi çok ciddi zaman alan ve iş gücü gerektiren bir süreçtir. Fintek ekosisteminin sunduğu en güçlü ürünlerden biri olan Açık Bankacılık uygulamaları bu soruna kökten bir çözüm getiriyor. 

Hangi bankada olursa olsun hesaplarınızı tek bir platform üzerinden, tek ekrandan takip edebildiğiniz Açık Bankacılık uygulamaları, işletmelere önemli katkılar sağlıyor. Hesaplarınıza giren çıkan paralardan anında haberdar olabiliyor, ödemelerinizin ve tahsilatlarınızın banka hesapları üzerindeki hareketlerini, yani nakit akışınızı detaylı olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Üstelik bunları her bir bankadan ayrı ayrı kontrol etmek için zaman kaybetmeden yapabiliyorsunuz. Klasik yöntemlerde hesap hareketleriniz için her bankaya özel ayrı kayıtlar oluşturmak, takip etmek, sonrasında bunları bir araya getirmeniz gerekiyordu. Tüm bu işlemleri API’ler (Programlama Arayüzü) yardımıyla sizin izniniz ile anlık olarak yapan Açık Bankacılık uygulamaları, nakit akışınızın kontrolünü her an ve her yerden elinizde tutmanızı sağlıyor. 

Online Platformlardan 7/24 Tahsilat

İş hayatındaki paydaşlarıyla alışverişleri sonrası tahsilat sürecini online platformlara taşıyabilen KOBİ’ler, finans ve muhasebe fonksiyonlarını daha etkin bir şekilde yürütebiliyor. Online tahsilat sistemlerinin sunduğu çözümler olan link ile ödeme özelliği sayesinde tüm tahsilatlar, oluşturulan ödeme sayfasına ait URL üzerinden anında ve basit bir şekilde yapılabiliyor. Bu URL’ler mail, SMS ya da anlık mesajlaşma uygulamaları ile iletilerek tahsilat işlemlerini basitleştiriyor. Mail order gibi yöntemlere göre daha güvenli olan online ödeme sistemleri, type: entry-hyperlink id: AIa0uKdKobiYC1v6wmnvc gibi uluslararası güvenlik standartlarına sahip teknolojiler kullanıyor. Ayrıca döviz ve kredi kartı ile ödeme özellikleri tahsilat sürecine alternatifler sunması bakımından büyük önem taşıyor.

Blog Yazılarını Kaçırma!

Sizde e-mail adresinizi paylaşarak, blog yazılarımızdan anında haberdar olun.

Diğer Yazılar

Diğer Blog Yazılarını İnceleyin

Netahsilat
RegTech Nedir? Türkiye ve Globalde Önemi
RegTech Nedir? Türkiye ve G...

RegTech, finansal sektör içinde düzenleyici süreçlerin teknoloji aracılığıyla yönetilmesidir. Bu kapsamda regtec...

2024-07-05

NAP360 (Nakit Akış Platformu)
Nakit Akış Platformları ile Doğru Risk Yönetimi
Nakit Akış Platformları ile...

Günümüz iş dünyasında etkili nakit akışı yönetimi, işletmenin büyüklüğü veya faaliyet gösterdiği sektör fark etm...

2024-06-27

Netekstre
Küçük İşletmeler için Finansal Yönetim Rehberi
Küçük İşletmeler için Finan...

Muhasebe, küçük bir işletmeyi yönetmenin önemli bir parçasıdır. Harcamaların ve gelirlerin takip edilmesine yöne...

2024-06-24