Doğrudan Borçlandırma Sistemi Nedir? E-DBS - Finrota

E-DBS
10-09-2022
5 dk Okuma
Doğrudan Borçlandırma Sistemi Nedir? E-DBS - Finrota

Firmalarda finansal yönetim süreçlerine destek olan bankacılık ürünleri ve çok yönlü dijital çözümler, şirketlerin mali yapısını güçlendirilmesine destek olurken muhtemel aksaklıkların öngörülebilmesi ve önüne geçilmesine olanak tanıyor. Firmaların, bayileri ya da müşterileriyle arasındaki satışlardan doğan alacakların tahsilatını garanti altına alan ve süreci hızlandıran Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), bankaların sunduğu yenilikçi finansal hizmetler arasında yer alıyor. Bir başka deyişle DBS, faturalı işlemlerde alacaklı ile borçlu firma arasındaki tahsilat sürecini her iki taraf açısından da kolaylaştıran, güvence altına alan ve otomatik bir şekilde bir muhasebeleştirilmesini sağlayan ürün olarak ön plana çıkıyor.

DBS Tanımlı Kredi Limitleriyle Tahsilatlarınızı Garanti Altına Alın!

Doğrudan Borçlandırma Sistemi ile bayilere ve müşterilere sunulan en önemli avantajların başında banka hesaplarındaki bakiyelere ek olarak tanımlanabilen kredi limitleri geliyor. Ana firmalara özel tahsis edilen DBS kredi limitleri sayesinde bayiler, hesaplarında bakiye bulunmasa bile vadesi gelen ödemelerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Tahsilatı yapacak olan ana firma ise alacaklarını vadesinden önce garanti altına alabiliyor. Şirketler, kredi limitleri üzerinden bayiler ve müşterilerinin ödeme kapasitelerini takip edebilecekleri için finansal süreçleri ve nakit akışlarını sorunsuz bir şekilde planlayabiliyor.

Türkiye’de yaygın olarak tercih edilen çek, teminat mektubu ve senet gibi borçlanma ve tahsilat araçlarının alternatifi olarak kullanılabilen DBS sistemi, bu ürünlerden doğabilecek maliyetleri ve riskleri de ortadan kaldırıyor. Kısacası, teminat mektubunun komisyon maliyetleri ve çeklerin arkasının yazılması riski DBS ile tarihe karışıyor.

E-dbs ile Tüm Bankaları Tek Platformdan Takip Edin!

Geniş bayi ve müşteri ağına sahip olan şirketler, farklı bankalar üzerinden gerçekleştirdikleri DBS süreçlerini offline dosyalar ile iletmek yerine Eçözüm taradından ürünleştirilen online web servis alt yapısı E-dbs ile tek bir platformdan yönetebiliyor. Her bankadan ayrı ayrı takip etmek yerine tahsilat işlemlerini tek bir ekrana taşıyan firmalar, alacak takibi ve tahsilat işlemleri sebebiyle oluşan iş yükünü azaltarak zaman tasarrufu sağlayabiliyor. E-dbs ile bayilerinizin sisteme entegre bankalardaki DBS limitlerini online kontrol edebilir, limitlerin doluluk oranlarını anlık olarak görebilir ve faturalarınızı kolayca yükleyebilirsiniz. Bayi ve müşterilerinizin ödemelerine ilişkin detaylı raporlamalar hazırlayarak nakit akışınızı analiz edebilir ve finansal kararlarınızı daha etkin bir şekilde alabilirsiniz.

ERP ve Muhasebe Programlarıyla Entegrasyon

Açık Bankacılık uygulamalarımızın tümünde olduğu gibi birçok ERP ve muhasebe programıyla entegre edilebilen E-dbs sayesinde, faturalarınızı otomatik olarak yükleyebilir ve akıbetlerinin muhasebeleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Entegrasyon özelliği sayesinde muhasebe süreçlerinde işgücü ve zamandan tasarruf etmenin yanı sıra veri girişi kaynaklı hataları en aza indirebilirsiniz.

E-dbs sisteminde oluşturulan tüm talimatları ihtiyacınız olduğu her an görüntüleyebilir, talimat oluşturma tarihi, banka adı, talimat durumu ve tutar bilgisi gibi farklı parametrelere göre detaylı bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

Blog Yazılarını Kaçırma!

Sizde e-mail adresinizi paylaşarak, blog yazılarımızdan anında haberdar olun.

Diğer Yazılar

Diğer Blog Yazılarını İnceleyin

Netahsilat
RegTech Nedir? Türkiye ve Globalde Önemi
RegTech Nedir? Türkiye ve G...

RegTech, finansal sektör içinde düzenleyici süreçlerin teknoloji aracılığıyla yönetilmesidir. Bu kapsamda regtec...

2024-07-05

NAP360 (Nakit Akış Platformu)
Nakit Akış Platformları ile Doğru Risk Yönetimi
Nakit Akış Platformları ile...

Günümüz iş dünyasında etkili nakit akışı yönetimi, işletmenin büyüklüğü veya faaliyet gösterdiği sektör fark etm...

2024-06-27

Netekstre
Küçük İşletmeler için Finansal Yönetim Rehberi
Küçük İşletmeler için Finan...

Muhasebe, küçük bir işletmeyi yönetmenin önemli bir parçasıdır. Harcamaların ve gelirlerin takip edilmesine yöne...

2024-06-24