TÖS

Açık Bankacılık’ın Yeni Yıldızı “Toplu Ödeme Sistemi”

Toplu Ödeme Sistemi, Açık Bankacılık

Toplu Ödeme Sistemi; tedarikçi ve piyasa ödemesi yapan her sektördeki firmaların kullanımına uygundur. Firmaların ihtiyaçlarına özel geliştirmeler yaparak akılcı, yenilikçi, planlanabilir, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) sistemleri ile entegre olabilen ve kurallar oluşturulabilen bir para transferi yöntemidir.

Ülkemizde birçok banka tarafından hizmete sunulan Toplu Ödeme Sistemi, genel bir çerçeve sözleşmesi ile kullandırılmaktadır. Başvuru için çalıştığınız şubedeki müşteri temsilcisi size memnuniyetle yardımcı olacaktır. Çünkü bu sistem sadece sizin hayatınızı kolaylaştırmıyor, bankaya daha önceden yazılı gönderdiğiniz ödeme talimatlarınız da bu sistem içerisinden gerçekleştireceği için bankaların operasyon maliyetleri de azalmış oluyor. Para transferi yapılan bankaların şifrelerine ihtiyaç duymadan para transferleri toplu olarak hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Banka ile yapılan çerçeve sözleşmesindeki sistem çalışma saatleri ve koşullarına göre ödemeler bankadaki hesabınızdan güvenli bir şekilde alıcı hesaplarına transfer olur.

Toplu Ödeme Sistemi’nin Faydaları

Toplu Ödeme Sistemi’nin kullanıcılarına fayda sağlayan fonksiyonlarını sıralamak gerekirse;
• Çalışanlarınıza banka şifrelerinizi vermek zorunda kalmazsınız.
• Ödeme emirlerini ileri bir tarihte ödenmek üzere kurala bağlayabilirsiniz.
• Ödeme işlemlerini hazırlayıcı, kontrolör ve çok basamaklı onay seviyelerine göre parçalayabilirsiniz. Böylece ilgili departmanlar sadece kendi sorumluluğundaki işi yapar ve iş takibi süreçlerinden kurtulur.
• Onay mekanizmalarını banka sistemine göndermeden firma iç dinamiklerinde gerçekleştirebilirsiniz.
• Sıralı onaycılar tanımlanabilir, onaycıların onaylayacağı tutarları imza sirkülerindeki tutarlar ile kısıtlayabilirsiniz.
• Kullanıcılara kayıt ve dosya tutarları bazında sınırlama getirebilirsiniz.
• Hazırlayıcı, kontrolör, onaycı rolleri için aynı role birden fazla kullanıcı atayabilirsiniz.
• Ayrıca çalıştığınız tüm bankaları tek panelden yönetilebilir, ödemelerin istenilen banka hesabından gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede tek panel kullanan firmalar EFT masrafı ödemezler.
• Ödeme statülerinizi takip edebilir ve firmanıza özel raporlar oluşturabilirsiniz. Ödenemeyen kayıtları neden ödenemediğini detay bazda inceleyebilir ve dilerseniz yeniden ödeme işlemini tetikleyebilirsiniz.
• ERP sistemlerinize entegre edebilir, cari hesap bazında ödemeler yükleyebilirsiniz. Ödenen kayıtları ERP sistemi üzerinden müşteri carilerinde kapatabilirsiniz.
• Toplu ödeme işlemi yanı sıra tekil para transferi de gerçekleştirebilir ve acil ödemelerinizi bekletmezsiniz.
• SWIFT transferi ile TL dışında yabancı para transferi de gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistem ithalat ödemelerine de imkan sağlamaktadır.

Bu özellikler ile finans/muhasebe operasyonlarında zaman tasarrufu sağlanır. İşletmenize özel ek geliştirmeler ile Toplu Ödeme Sistemini iç süreçlerinize uygun hale getirerek süreçlerinizi uçtan uca dijitalleştirebilirsiniz.

İlgili Yazılar

E-DBS
Açık Bankacılık Ürünü NetEkstre'de, 2022 yılında işlenerek raporlanan hesap hareketi sayısı 21 milyonu aştı.

2023 Yılı İkinci Çeyrek Açık Bankacılık Verileri

Açık Bankacılık ürünü NetEkstre’de yılın ikinci çeyreğinde hesap hareketi sayısı 7 milyona yaklaştı Finrota’nın Açık Bankacılık ürünü NetEkstre, 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüksek işlem hacmini artırdı. NetEkstre’nin işlem adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak yaklaşık 7 milyon oldu.  Tek ekranda farklı banka hareketlerini yönetme fırsatı sunan NetEkstre, en çok tercih edilen Açık […]

Devamını Oku
TÖS
Toplu Para Transferi Nedir? Avantajları Nelerdir? Nasıl yapılır ve hangi işlemler gerçekleştirilebilir

Toplu Para Transferi Nedir?

Toplu para transferi platformları, işletmelerin anlık ya da ileri tarihli planlı ödemelerini banka fark etmeksizin tek bir ekran üzerinden yönetebilmesini sağlar.

Devamını Oku
Yukarı Çık